Onze sporten

Wat wij allemaal doen

Trailrunning

Laat je verrassen door de prachtige bergen, schitterende uitzichten, smalle onverharde paadjes en stromende beekjes. Deze manier van hardlopen is een relatief nieuwe sport en voor iedereen en ieder niveau geschikt. Trailrunning in Oostenrijk betekent ook hoogtemeters maken. Genieten is daarbij belangrijker dan je snelheid.

Hardlopen

Hardlopen is meer dan alleen je ene voet voor je andere zetten en met je tong op je knieën eindigen. Weet je dat een goede techniek en krachttraining bijdragen aan meer loopplezier? Tijdens deze reizen word je begeleid door professionele lopers en trainers. Aan het einde van deze reis ben jij weer een paar stappen sneller.

Mountainbiken

Mountainbiken in Nederland betekent vaak achter elkaar aanrijden op smalle drukke singletracks. In Oostenrijk wordt het genieten. Crossen door bossen, over alpenweiden en onverharde maar toegankelijke paden. Natuurlijk gaat het omhoog maar laat je daar niet door afschrikken. Onze routes zijn voor iedereen begaanbaar. Stiekem liever een elektrische mountainbike? Dat regelen we!

Gravelbiken

Gravelbiken is hip en trending. Zie het als een combinatie van wielrennen en mountainbiken. Gravelbiken is afwisselend. We gaan de Tiroolse weiden en heuvels verkennen via landweggetjes, bospaden, asfalt en gravelpaden. Op deze manier gaan we van dorp naar dorp. Een apfelstrudel met slagroom op een zonnig terras slaan we niet over!

Zwemmen

Zwemmen doen we in zwembad de Warande in Oosterhout. Iedere maandagavond om 20.30u kan je komen zwemmen. We hebben een beginnersbaan voor iedereen die borstcrawl wil leren. Of ben je een ervaren zwemmer? Dan hebben wij de trainingsbaan waar je je techniek kan verbeteren onder begeleiding van een zeer ervaren zwemtrainer. Stuur een email bij interesse.

Triatlon

Triatlon is niet alleen maar voor de afgetrainde atleten, maar ook voor iemand die het leuk lijkt om eens iets nieuws te proberen. Bij ons gaat triatlon over het combineren van verschillende sporten en gezelligheid. Tijdens onze triatlon reizen beoefenen we de drie sporten in een fantastische omgeving. Onze coaches zijn ervaren triatleten. Zij zorgen er voor dat je vlekkeloos overgaat van zwemmen en wielrennen naar hardlopen. Maar net zoals bij al onze reizen staan vakantie vieren en plezier maken centraal.

Langlaufen

Langlaufen een bejaardensport? Absoluut niet! Stel je de omgeving voor: overal dikke sneeuw, meren en bos. Je bent één met de natuur. Je geniet terwijl je ondertussen een behoorlijke inspanning levert. Reken maar dat je hartslag omhoog gaat. Deze voor ons Nederlanders onbekende, maar veelzijdige wintersport verdient een plek in ons programma. Je krijgt les van professionals om de techniek onder de knie te krijgen. Op naar je eerste langlauf ervaring!

Tourskiën

Wil je het ultieme wintersportgevoel beleven? Ga dan met ons toerskiën. We laten het skigebied en de pistes links liggen. We lopen omhoog langs sneeuwvelden en bospaden. Eenmaal boven bij de berghut aangekomen genieten we van het adembenemende uitzicht. Om op krachten te komen doen we ons tegoed aan een heerlijke maaltijd. Dan is het tijd om de lange latten onder te binden en naar beneden te glijden. Wat een beloning na weer een inspannende dag! Reken maar dat je voldaan beneden komt.