• Langlauf en biatlon in Leutasch

  Langlauf en biatlon in Leutasch

  – Februari 2023 –

  Na een succesvolle Langlauf en Biatlon week in 2022 bij Leutasch, vond dit jaar weer een nieuwe beginnersweek op het programma. In totaal waren we met 6 deelnemers waarvan het voor 5 de eerste ervaring met Langlaufen was. Een mooie kleine groep waardoor iedereen de aandacht kreeg. Nu kijken we terug op een geweldige week met zon, sneeuw, langlaufen, biatlon, goed eten en veel gezelligheid!

  Donderdagavond begon de reis in het uitstekende hotel Wolf, direct aan de langlaufloipes gelegen, met een mooie sauna en wellness, waar iedereen kon kennismaken tijdens een drankje en gezamenlijk diner.

  Kennismaken met de wintersport Langlaufen

  Na een goede nacht, begon de dag met het uitgebreide ontbijt in het hotel en zijn we gezamenlijk naar de loipe gegaan. Daar kreeg iedereen topmateriaal bij de lokale skiverhuur waarna we de met zon overgoten loipe op zijn gegaan. Dit werd een prachtige dag met veel mooie stukken om te oefenen. De professionele instructrice, Teresa een olympisch biatlon atlete, legde de basis heel goed uit. Aangezien het voor een aantal deelnemers de allereerste kennismaking met wintersporten was, duurde even voor iedereen het onder de knie had, maar de eerste ervaring was fantastisch! In de middag zijn we al mooie vlakke routes gaan verkennen en werd er een verdeling gemaakt in groepen van gelijk niveau. Aan het eind van de dag trakteerde Guido iedereen op een serie foto’s!

  Biatlon clinic!

  De volgende morgen werd er weer uitgebreid ontbeten en vervolgens werd de Langlaufloipe weer opgezocht. Daar werd verzameld bij de Skischool Leutasch om ons klaar te maken voor een echte Biatlon clinic! De heren van de groep gingen voor een opwarmrondje langlaufen en de dames sloten aan bij het begin van de clinic.

  De eigenaar van Skischule Leutasch gaf de Biatlon clinic. Hij is zelf een voormalig biatlon atleet en kon echt heel goed instructies geven. Met een lach vertelde hij ook nog rustig en kalm leuke anekdotes erbij in zijn beste Hochdeutsch, waardoor het goed te volgen was en anders was de begeleiding, Allard-Sym, altijd daar voor een snelle vertaling.

  Ondanks dat de echte baan helaas dicht was vanwege te weinig sneeuw, was de alternatieve oefenbaan minstens zo gaaf om te oefenen met luchtbuksen en was het een geweldige ervaring om mee te maken.

  Na de Biatlon cursus deelde de groep zich op in twee delen en begeleidde Guido de heren en ging Allard-Sym met de dames op pad voor een mooie ronde over de zonnige Loipe.

  Met het oude loepzuivere geweer van Teresa, de olympisch atlete, in de handen was het schieten voor de meesten een ‘koud’ kunstje in de zon in Leutasch.

  Oefenen met eerst doel in het vizier krijgen liggend, 

  dan schieten zonder latten 2x, kort rondje met latten 2x, lang rondje met latten 2x, 10x squat en dan schieten 2x en als laatste het moeilijkste was staand 2x schieten.

  Uitdaging was om het kleine doel te raken voor een Alltractive buff.

  en gelukt!

  Alle deelnemers dan ook helemaal gelukkig na deze superleuke introductie wat een biathlon atleet doet en vol respect voor de dames en heren die dit als topsport beoefenen. Na de gezellige lunch bij de hut aan de Loipe stond de volgende dimensie van het langlaufen klaar na met klimmen en dalen of een nieuwe uitgebreide tour over de vlakke grote rondes. Al met al was het heerlijk touren op de loipes om deze geweldige dag op de latten af te sluiten.

  Op naar Seefeld!

  De laatste dag op de dunne lange latten vond plaats in Seefeld, een dorp verder dan Leutasch. Met lichte spierpijn van de vorige dagen, werden de mooie loipebanen van blauwe, rode en zwarte routes afgegaan waar Guido overal te vinden zou zijn om mooie kiekjes te maken in de zon van de deelnemers in actie.

  In de ochtend werd begonnen met mooie rondjes op de blauwe piste om de techniek te verbeteren onder leiding van Allard-Sym en na de zoete lunch, waar we mooi de andere sporters op de Gschwandtkopf in het zonnetje konden aanschouwen, was het nu met de heren en Allard-Sym de rode en zwarte route op. Qua terrein prachtig maar ook super technisch om de klimmen en afdalingen te nemen. De dames en Guido gingen voor een lekkere vlakke ronde in de zon en genoten van de mooie omgeving. Savonds werd er weer lekker gegeten en daar naderde het einde van dit supergave langlauf en biathlon weekend.

  Wat een leuke groep en een lekker losse sfeer met name dankzij reisleider Guido.

  Iedereen weer een heleboel leuke ervaringen rijker, dus op naar het volgende avontuur!

 • “Ben jij een beginnende trailrunner of al ervaren maar gewoon niet zo snel?”

  “Ben jij een beginnende trailrunner of al ervaren maar gewoon niet zo snel?”

  – Februari 2023

  Deze wervende tekst zou ons moeten overhalen een reis naar Oostenrijk te ondernemen. Het dekt de lading, maar maak je het zo niet te breed? Ik wilde het wel eens met eigen ogen zien en daarnaast speelden er nog wat andere factoren mee. Hoewel ik niet vies was van een lange of een nog langere trailrun, was mijn bergervaring redelijk beperkt. De Alpen waren er om te skiën en te après-skiën en niet om te rennen, maar een voorgenomen deelname aan de UTVV in Slovenië vroeg om een serieuze aanpak. Daarnaast was het voor mij een buitenkansje om mijn toen nog geheime liefde, die ‘geheel toevallig’ hetzelfde reisje had geboekt, beter te leren kennen. 😇

  Het hotel Edelweiss is zo’n typisch alleraardigst Tiroler Hotel. Geen Ritz achtige setting, geen Michelin ster waardige maaltijden, maar het eten is gewoon goed, het is schoon, het is praktisch en het halfpension is top. Al is de laatste avond, bij de lokale Italiaan een welkome afwisseling! Wat een geweldige tent is dat!

  Tot zover de hut en de hap, maar daar komen we niet voor. We wilden rennen!

  Een eerste kennismaking was direct met de hele club en in het donker de berg op. Een klein rondje om de muizenissen van de reis uit de pootjes te lopen en een mooie gelegenheid om te babbelen met de rest van het gezelschap. Al snel blijkt het een groep-van-alles-wat te zijn. Flukse dames die graag doen wandelen, wat snelheidsduivels en lange afstand lopers. Dat gevoel wordt versterkt tijdens het bezoek aan de Black Diamond Store en de daaropvolgende trailrun clinic. Maar door de club te splitsen naar voorkeur en/of ervaring blijft er voor iedereen voldoende uitdaging. Zo werd mij tijdens het eerste reisje de edele kunst van het afdalen bijgebracht door de lokale Sven, die volgens de dames prachtige benen heeft. Dat zal wel zo zijn, maar dankzij Sven huppel ik tegenwoordig als een lichtvoetige hinde de berg af (voor mijn gevoel dan). Welke equipment heb je nodig onderweg, hoe ren je, hoe klim en daal je met stokken en wat zijn de do’s en don’ts in de bergen. Licht educatief maar o zo praktisch.

  Het zou een praktisch verblijf worden, want binnen de bandbreedte kon zo’n beetje alles. Wil je lang lopen? Dan hebben we een mooie ultra in de aanbieding. Wil je ’s middags in de bijna altijd aanwezige zon soezen (Alltractive geeft niet voor niets zongarantie)? Dan doen we een kort rondje. Het programma staat in grote lijnen vast, maar er is ruimte voor aanpassing en hoewel ook de intens gepassioneerden aan hun trekken kunnen komen, staan deze reisjes vooral in het teken van lekker ontspannen buitenspelen.

  Inmiddels ben ik al drie keer aangehaakt en hoewel de setting steeds vergelijkbaar was, zijn de ervaringen verschillend. Dat ligt niet alleen aan het gezelschap, maar ook aan de uitgezochte routes en het jaargetijde. Om in korte broek door de sneeuw te banjeren blijft natuurlijk magisch, maar paadjes zoeken op een verlaten berg is dat ook. En om na een lange dag almaar sterker wordende verhalen te kunnen delen in de bar van de lokale kegelbaan, gerund door een achternicht van Marlène Dietrich, maakt het plaatje compleet.

  Ik sluit niet uit dat wij nogmaals aanhaken; deze reisjes zijn bij uitstek geschikt om de bergen te verkennen zonder dat je in een dramatisch avontuur belandt. Het gezelschap is over het algemeen aangenaam, de begeleiding relaxed en prettig. Reken niet op hoogdravend gedoe; gewoon lekker een beetje hollen in de Alpen, goed eten en drinken, ontspannend inspannen om bij vertrek te beseffen dat de dagen voorbij zijn gevlogen. Gelukkig hebben we de foto’s en de Alltractive buff nog.

  Marcel

 • Beginnerscursus borstcrawl

  Beginnerscursus borstcrawl

  – Januari 2023

  Om samen met een vriendin de droom te verwezenlijken om aan een triatlon deel te nemen, zijn wij in 2021 gestart met de beginnerscursus borstcrawl bij Alltractive!

  Ik ben enorm enthousiast over deze cursus. George is een fantastisch trainer! De lessen volgen een goede opbouw met veel focus op de juiste zwemtechniek. George geeft heldere uitleg en duidelijk feedback. Door de diversiteit aan oefeningen vlogen de lessen om. Daarnaast is ‘de Warande’ een heerlijk zwembad en hebben we ook vooral heel veel lol gehad. Iedereen die zwemmen leuk vindt, jong en oud, kan mijn inziens meedoen.

  Inmiddels volg ik met veel plezier de vervolgtraining en heb ik, met succes, aan mijn eerste 1/8 triathlon deelgenomen!

  Kerstin