• Langlauf en biatlon in Leutasch

  Langlauf en biatlon in Leutasch

  – Februari 2023 –

  Na een succesvolle Langlauf en Biatlon week in 2022 bij Leutasch, vond dit jaar weer een nieuwe beginnersweek op het programma. In totaal waren we met 6 deelnemers waarvan het voor 5 de eerste ervaring met Langlaufen was. Een mooie kleine groep waardoor iedereen de aandacht kreeg. Nu kijken we terug op een geweldige week met zon, sneeuw, langlaufen, biatlon, goed eten en veel gezelligheid!

  Donderdagavond begon de reis in het uitstekende hotel Wolf, direct aan de langlaufloipes gelegen, met een mooie sauna en wellness, waar iedereen kon kennismaken tijdens een drankje en gezamenlijk diner.

  Kennismaken met de wintersport Langlaufen

  Na een goede nacht, begon de dag met het uitgebreide ontbijt in het hotel en zijn we gezamenlijk naar de loipe gegaan. Daar kreeg iedereen topmateriaal bij de lokale skiverhuur waarna we de met zon overgoten loipe op zijn gegaan. Dit werd een prachtige dag met veel mooie stukken om te oefenen. De professionele instructrice, Teresa een olympisch biatlon atlete, legde de basis heel goed uit. Aangezien het voor een aantal deelnemers de allereerste kennismaking met wintersporten was, duurde even voor iedereen het onder de knie had, maar de eerste ervaring was fantastisch! In de middag zijn we al mooie vlakke routes gaan verkennen en werd er een verdeling gemaakt in groepen van gelijk niveau. Aan het eind van de dag trakteerde Guido iedereen op een serie foto’s!

  Biatlon clinic!

  De volgende morgen werd er weer uitgebreid ontbeten en vervolgens werd de Langlaufloipe weer opgezocht. Daar werd verzameld bij de Skischool Leutasch om ons klaar te maken voor een echte Biatlon clinic! De heren van de groep gingen voor een opwarmrondje langlaufen en de dames sloten aan bij het begin van de clinic.

  De eigenaar van Skischule Leutasch gaf de Biatlon clinic. Hij is zelf een voormalig biatlon atleet en kon echt heel goed instructies geven. Met een lach vertelde hij ook nog rustig en kalm leuke anekdotes erbij in zijn beste Hochdeutsch, waardoor het goed te volgen was en anders was de begeleiding, Allard-Sym, altijd daar voor een snelle vertaling.

  Ondanks dat de echte baan helaas dicht was vanwege te weinig sneeuw, was de alternatieve oefenbaan minstens zo gaaf om te oefenen met luchtbuksen en was het een geweldige ervaring om mee te maken.

  Na de Biatlon cursus deelde de groep zich op in twee delen en begeleidde Guido de heren en ging Allard-Sym met de dames op pad voor een mooie ronde over de zonnige Loipe.

  Met het oude loepzuivere geweer van Teresa, de olympisch atlete, in de handen was het schieten voor de meesten een ‘koud’ kunstje in de zon in Leutasch.

  Oefenen met eerst doel in het vizier krijgen liggend, 

  dan schieten zonder latten 2x, kort rondje met latten 2x, lang rondje met latten 2x, 10x squat en dan schieten 2x en als laatste het moeilijkste was staand 2x schieten.

  Uitdaging was om het kleine doel te raken voor een Alltractive buff.

  en gelukt!

  Alle deelnemers dan ook helemaal gelukkig na deze superleuke introductie wat een biathlon atleet doet en vol respect voor de dames en heren die dit als topsport beoefenen. Na de gezellige lunch bij de hut aan de Loipe stond de volgende dimensie van het langlaufen klaar na met klimmen en dalen of een nieuwe uitgebreide tour over de vlakke grote rondes. Al met al was het heerlijk touren op de loipes om deze geweldige dag op de latten af te sluiten.

  Op naar Seefeld!

  De laatste dag op de dunne lange latten vond plaats in Seefeld, een dorp verder dan Leutasch. Met lichte spierpijn van de vorige dagen, werden de mooie loipebanen van blauwe, rode en zwarte routes afgegaan waar Guido overal te vinden zou zijn om mooie kiekjes te maken in de zon van de deelnemers in actie.

  In de ochtend werd begonnen met mooie rondjes op de blauwe piste om de techniek te verbeteren onder leiding van Allard-Sym en na de zoete lunch, waar we mooi de andere sporters op de Gschwandtkopf in het zonnetje konden aanschouwen, was het nu met de heren en Allard-Sym de rode en zwarte route op. Qua terrein prachtig maar ook super technisch om de klimmen en afdalingen te nemen. De dames en Guido gingen voor een lekkere vlakke ronde in de zon en genoten van de mooie omgeving. Savonds werd er weer lekker gegeten en daar naderde het einde van dit supergave langlauf en biathlon weekend.

  Wat een leuke groep en een lekker losse sfeer met name dankzij reisleider Guido.

  Iedereen weer een heleboel leuke ervaringen rijker, dus op naar het volgende avontuur!

 • Crossfit Trainingsweek 2023

  Crossfit Trainingsweek 2023

  – September 2023

  Innsbruck

  Wauw, wat was dit een mooie ervaring! We zouden het zo weer overdoen. Ook in Oostenrijk, juist in Oostenrijk. Wat zijn de omstandigheden hier goed. Mooie bergen, waanzinnige uitzichten, perfect voor de trails, een crossfitbox ter beschikking waarin alles wat we nodig hadden aanwezig is. Dit was alles wat we wensten. Dus komt Oostenrijk opnieuw, zullen we er weer voor gaan💪💪Oostenrijk heeft nog zoveel moois te bieden wat we ook nog niet gezien hebben. Mochten meer mensen ooit naar een hyrox toe werken ( lekker hoor conditie en kracht in 1 ;)) dan zouden we zelfs lekker veel lunges met gewicht, wallballs etc erin kunnen vlammen. Stong legs are always good. Ik zie het al voor me, met zn allen aan de start en gaaaaaannnnn. Goede terugreis allemaal en bedankt voor de gezelligheid en inspiratie.

  Mirjam

 • Trailrunning Ardennen

  Trailrunning Ardennen

  – Juni 2023

  Alltractive Ardennen

  Het trailweekend in de Ardennen was voor mij voor herhaling vatbaar. Alltractive zoekt de locaties voor de weekenden met veel zorg uit. We zaten in een kleinschalige B&B waar alle voorzieningen aanwezig waren, met een prima ontbijt. De routes waren met even veel zorg uitgezocht en in 3 dagen liepen we 3 hele diverse routes, waardoor we een mooie indruk kregen van deze prachtige omgeving en het was een goede training qua afstand, ondergrond en uitdaging. Niet onbelangrijk, ook de sfeer in de groep was goed. Iedereen van Alltractive, bedankt voor de goede zorgen!

  Sigrid

 • “Trailen in de alpen samen met een zooitje andere gekkies…”

  “Trailen in de alpen samen met een zooitje andere gekkies…”

  – Mei 2023

  Ik moest het even laten bezinken: trailen in de alpen, KoningsTrailweek in Götzens, samen met een zooitje andere gekkies… Een paar maanden geleden aangemeld en al die tijd me er enorm op verheugd. Mijn eigen GrensparkBastards vroegen zich af waarom ‘in mijn eentje’, maar ik kan jullie vertellen dat dat dan weer ruimte schept voor nieuwe ervaringen en nieuwe vriendschappen en alleen was ik zeker niet…

  Afijn, in een ver verleden veel gehiked met rugzak in de bergen: Pyreneeën, Franse Alpen, Zwitserland, Oostenrijk en me nu vooral verheugd op Oostenrijkse Alpen mét zongarantie( en die hadden we nodig Guido), maar dan trailend. Geen zware rugzak meer, geen zware bergschoenen, stijgijzers, touwen, tentje, slaapzak, maar gewoon lichtvoetig trailen met minimale rugzak en lichtgewicht stokjes. Een andere beleving, een andere wereld nu, en maar 3 decennia verder in de tijd.
  Het was in één woord g e w e l d i g !

  Na een relaxte heenreis met Bart en Frank op koningsdag direct ‘s avonds een eerste trail. De dag erna een ietwat verregende clinic (met Guido als lichtend voorbeeld hoe je wordt verondersteld af te dalen), lunch en tijd om Innsbruck te verkennen… in de regen…. de zongarantie was voor de dag erna en dat was precies de dag dat we ‘m het meest nodig hadden: 30km trailplezier, grofweg 1500HM, en heul veul sneeuw nog bovenin!

  Twee groepen ontstonden na de eerste warmingup-meters en met veel plezier mocht ik de dag doorbrengen met 1 kantklosser en 4 van zijn chaperonnes. De kantklosser had mooi in t verhaal van deze week gepast, want o-o-o, er werd wat afgemiept onderweg…

  De chaperonnes olv Carin hebben flink hun best gedaan om al het afdaal-leed wat te verzachten en zo stonden we toch in ene keer bij de parkeerplaats waar een aantal dames hun eerste bergen-30-er wilden completeren middels een ererondje van 1,5km: Bravi Engrid, Elisa en Jennifer!

  Op zondag was de herstelrondje-dag, de food-clinic-dag, de afkickdag, de bijkomdag, de ‘ik-vind-jou-wel-leuk-en-doen-we-nog-een-rondje-van20km’-dag, de pizzeria-dag, de stoere-verhalen-dag, de massage-dag…..

  Dit alles om met een gerust gemoed op maandag weer terug op huis aan te kunnen gaan, startend met eerst nog een uitzwaairondje, om daarna als chaperonne met Carin mee te mogen rijden, dus dat werd een buitengewoon gezellig toertje van een ruime 800km op weg naar de Carpool, waar we nog lang niet uitgekletst waren.

  Dat kletsen moet dan maar eens een vervolg krijgen bij een ander evenement van Alltractive of ergens anders bij een sportief event.

  Dank aan iedereen die er bij was, en leuk dat velen nu bij PodP zijn aangesloten: Tot op de Paadjes!

  Janine

 • “Ben jij een beginnende trailrunner of al ervaren maar gewoon niet zo snel?”

  “Ben jij een beginnende trailrunner of al ervaren maar gewoon niet zo snel?”

  – Februari 2023

  Deze wervende tekst zou ons moeten overhalen een reis naar Oostenrijk te ondernemen. Het dekt de lading, maar maak je het zo niet te breed? Ik wilde het wel eens met eigen ogen zien en daarnaast speelden er nog wat andere factoren mee. Hoewel ik niet vies was van een lange of een nog langere trailrun, was mijn bergervaring redelijk beperkt. De Alpen waren er om te skiën en te après-skiën en niet om te rennen, maar een voorgenomen deelname aan de UTVV in Slovenië vroeg om een serieuze aanpak. Daarnaast was het voor mij een buitenkansje om mijn toen nog geheime liefde, die ‘geheel toevallig’ hetzelfde reisje had geboekt, beter te leren kennen. 😇

  Het hotel Edelweiss is zo’n typisch alleraardigst Tiroler Hotel. Geen Ritz achtige setting, geen Michelin ster waardige maaltijden, maar het eten is gewoon goed, het is schoon, het is praktisch en het halfpension is top. Al is de laatste avond, bij de lokale Italiaan een welkome afwisseling! Wat een geweldige tent is dat!

  Tot zover de hut en de hap, maar daar komen we niet voor. We wilden rennen!

  Een eerste kennismaking was direct met de hele club en in het donker de berg op. Een klein rondje om de muizenissen van de reis uit de pootjes te lopen en een mooie gelegenheid om te babbelen met de rest van het gezelschap. Al snel blijkt het een groep-van-alles-wat te zijn. Flukse dames die graag doen wandelen, wat snelheidsduivels en lange afstand lopers. Dat gevoel wordt versterkt tijdens het bezoek aan de Black Diamond Store en de daaropvolgende trailrun clinic. Maar door de club te splitsen naar voorkeur en/of ervaring blijft er voor iedereen voldoende uitdaging. Zo werd mij tijdens het eerste reisje de edele kunst van het afdalen bijgebracht door de lokale Sven, die volgens de dames prachtige benen heeft. Dat zal wel zo zijn, maar dankzij Sven huppel ik tegenwoordig als een lichtvoetige hinde de berg af (voor mijn gevoel dan). Welke equipment heb je nodig onderweg, hoe ren je, hoe klim en daal je met stokken en wat zijn de do’s en don’ts in de bergen. Licht educatief maar o zo praktisch.

  Het zou een praktisch verblijf worden, want binnen de bandbreedte kon zo’n beetje alles. Wil je lang lopen? Dan hebben we een mooie ultra in de aanbieding. Wil je ’s middags in de bijna altijd aanwezige zon soezen (Alltractive geeft niet voor niets zongarantie)? Dan doen we een kort rondje. Het programma staat in grote lijnen vast, maar er is ruimte voor aanpassing en hoewel ook de intens gepassioneerden aan hun trekken kunnen komen, staan deze reisjes vooral in het teken van lekker ontspannen buitenspelen.

  Inmiddels ben ik al drie keer aangehaakt en hoewel de setting steeds vergelijkbaar was, zijn de ervaringen verschillend. Dat ligt niet alleen aan het gezelschap, maar ook aan de uitgezochte routes en het jaargetijde. Om in korte broek door de sneeuw te banjeren blijft natuurlijk magisch, maar paadjes zoeken op een verlaten berg is dat ook. En om na een lange dag almaar sterker wordende verhalen te kunnen delen in de bar van de lokale kegelbaan, gerund door een achternicht van Marlène Dietrich, maakt het plaatje compleet.

  Ik sluit niet uit dat wij nogmaals aanhaken; deze reisjes zijn bij uitstek geschikt om de bergen te verkennen zonder dat je in een dramatisch avontuur belandt. Het gezelschap is over het algemeen aangenaam, de begeleiding relaxed en prettig. Reken niet op hoogdravend gedoe; gewoon lekker een beetje hollen in de Alpen, goed eten en drinken, ontspannend inspannen om bij vertrek te beseffen dat de dagen voorbij zijn gevlogen. Gelukkig hebben we de foto’s en de Alltractive buff nog.

  Marcel

 • Beginnerscursus borstcrawl

  Beginnerscursus borstcrawl

  – Januari 2023

  Om samen met een vriendin de droom te verwezenlijken om aan een triatlon deel te nemen, zijn wij in 2021 gestart met de beginnerscursus borstcrawl bij Alltractive!

  Ik ben enorm enthousiast over deze cursus. George is een fantastisch trainer! De lessen volgen een goede opbouw met veel focus op de juiste zwemtechniek. George geeft heldere uitleg en duidelijk feedback. Door de diversiteit aan oefeningen vlogen de lessen om. Daarnaast is ‘de Warande’ een heerlijk zwembad en hebben we ook vooral heel veel lol gehad. Iedereen die zwemmen leuk vindt, jong en oud, kan mijn inziens meedoen.

  Inmiddels volg ik met veel plezier de vervolgtraining en heb ik, met succes, aan mijn eerste 1/8 triathlon deelgenomen!

  Kerstin