“Trailen in de alpen samen met een zooitje andere gekkies…”

– Mei 2023

Ik moest het even laten bezinken: trailen in de alpen, KoningsTrailweek in Götzens, samen met een zooitje andere gekkies… Een paar maanden geleden aangemeld en al die tijd me er enorm op verheugd. Mijn eigen GrensparkBastards vroegen zich af waarom ‘in mijn eentje’, maar ik kan jullie vertellen dat dat dan weer ruimte schept voor nieuwe ervaringen en nieuwe vriendschappen en alleen was ik zeker niet…

Afijn, in een ver verleden veel gehiked met rugzak in de bergen: Pyreneeën, Franse Alpen, Zwitserland, Oostenrijk en me nu vooral verheugd op Oostenrijkse Alpen mét zongarantie( en die hadden we nodig Guido), maar dan trailend. Geen zware rugzak meer, geen zware bergschoenen, stijgijzers, touwen, tentje, slaapzak, maar gewoon lichtvoetig trailen met minimale rugzak en lichtgewicht stokjes. Een andere beleving, een andere wereld nu, en maar 3 decennia verder in de tijd.
Het was in één woord g e w e l d i g !

Na een relaxte heenreis met Bart en Frank op koningsdag direct ‘s avonds een eerste trail. De dag erna een ietwat verregende clinic (met Guido als lichtend voorbeeld hoe je wordt verondersteld af te dalen), lunch en tijd om Innsbruck te verkennen… in de regen…. de zongarantie was voor de dag erna en dat was precies de dag dat we ‘m het meest nodig hadden: 30km trailplezier, grofweg 1500HM, en heul veul sneeuw nog bovenin!

Twee groepen ontstonden na de eerste warmingup-meters en met veel plezier mocht ik de dag doorbrengen met 1 kantklosser en 4 van zijn chaperonnes. De kantklosser had mooi in t verhaal van deze week gepast, want o-o-o, er werd wat afgemiept onderweg…

De chaperonnes olv Carin hebben flink hun best gedaan om al het afdaal-leed wat te verzachten en zo stonden we toch in ene keer bij de parkeerplaats waar een aantal dames hun eerste bergen-30-er wilden completeren middels een ererondje van 1,5km: Bravi Engrid, Elisa en Jennifer!

Op zondag was de herstelrondje-dag, de food-clinic-dag, de afkickdag, de bijkomdag, de ‘ik-vind-jou-wel-leuk-en-doen-we-nog-een-rondje-van20km’-dag, de pizzeria-dag, de stoere-verhalen-dag, de massage-dag…..

Dit alles om met een gerust gemoed op maandag weer terug op huis aan te kunnen gaan, startend met eerst nog een uitzwaairondje, om daarna als chaperonne met Carin mee te mogen rijden, dus dat werd een buitengewoon gezellig toertje van een ruime 800km op weg naar de Carpool, waar we nog lang niet uitgekletst waren.

Dat kletsen moet dan maar eens een vervolg krijgen bij een ander evenement van Alltractive of ergens anders bij een sportief event.

Dank aan iedereen die er bij was, en leuk dat velen nu bij PodP zijn aangesloten: Tot op de Paadjes!

Janine

Geef een reactie