Langlauf en biatlon in Leutasch

– Februari 2023 –

Na een succesvolle Langlauf en Biatlon week in 2022 bij Leutasch, vond dit jaar weer een nieuwe beginnersweek op het programma. In totaal waren we met 6 deelnemers waarvan het voor 5 de eerste ervaring met Langlaufen was. Een mooie kleine groep waardoor iedereen de aandacht kreeg. Nu kijken we terug op een geweldige week met zon, sneeuw, langlaufen, biatlon, goed eten en veel gezelligheid!

Donderdagavond begon de reis in het uitstekende hotel Wolf, direct aan de langlaufloipes gelegen, met een mooie sauna en wellness, waar iedereen kon kennismaken tijdens een drankje en gezamenlijk diner.

Kennismaken met de wintersport Langlaufen

Na een goede nacht, begon de dag met het uitgebreide ontbijt in het hotel en zijn we gezamenlijk naar de loipe gegaan. Daar kreeg iedereen topmateriaal bij de lokale skiverhuur waarna we de met zon overgoten loipe op zijn gegaan. Dit werd een prachtige dag met veel mooie stukken om te oefenen. De professionele instructrice, Teresa een olympisch biatlon atlete, legde de basis heel goed uit. Aangezien het voor een aantal deelnemers de allereerste kennismaking met wintersporten was, duurde even voor iedereen het onder de knie had, maar de eerste ervaring was fantastisch! In de middag zijn we al mooie vlakke routes gaan verkennen en werd er een verdeling gemaakt in groepen van gelijk niveau. Aan het eind van de dag trakteerde Guido iedereen op een serie foto’s!

Biatlon clinic!

De volgende morgen werd er weer uitgebreid ontbeten en vervolgens werd de Langlaufloipe weer opgezocht. Daar werd verzameld bij de Skischool Leutasch om ons klaar te maken voor een echte Biatlon clinic! De heren van de groep gingen voor een opwarmrondje langlaufen en de dames sloten aan bij het begin van de clinic.

De eigenaar van Skischule Leutasch gaf de Biatlon clinic. Hij is zelf een voormalig biatlon atleet en kon echt heel goed instructies geven. Met een lach vertelde hij ook nog rustig en kalm leuke anekdotes erbij in zijn beste Hochdeutsch, waardoor het goed te volgen was en anders was de begeleiding, Allard-Sym, altijd daar voor een snelle vertaling.

Ondanks dat de echte baan helaas dicht was vanwege te weinig sneeuw, was de alternatieve oefenbaan minstens zo gaaf om te oefenen met luchtbuksen en was het een geweldige ervaring om mee te maken.

Na de Biatlon cursus deelde de groep zich op in twee delen en begeleidde Guido de heren en ging Allard-Sym met de dames op pad voor een mooie ronde over de zonnige Loipe.

Met het oude loepzuivere geweer van Teresa, de olympisch atlete, in de handen was het schieten voor de meesten een ‘koud’ kunstje in de zon in Leutasch.

Oefenen met eerst doel in het vizier krijgen liggend, 

dan schieten zonder latten 2x, kort rondje met latten 2x, lang rondje met latten 2x, 10x squat en dan schieten 2x en als laatste het moeilijkste was staand 2x schieten.

Uitdaging was om het kleine doel te raken voor een Alltractive buff.

en gelukt!

Alle deelnemers dan ook helemaal gelukkig na deze superleuke introductie wat een biathlon atleet doet en vol respect voor de dames en heren die dit als topsport beoefenen. Na de gezellige lunch bij de hut aan de Loipe stond de volgende dimensie van het langlaufen klaar na met klimmen en dalen of een nieuwe uitgebreide tour over de vlakke grote rondes. Al met al was het heerlijk touren op de loipes om deze geweldige dag op de latten af te sluiten.

Op naar Seefeld!

De laatste dag op de dunne lange latten vond plaats in Seefeld, een dorp verder dan Leutasch. Met lichte spierpijn van de vorige dagen, werden de mooie loipebanen van blauwe, rode en zwarte routes afgegaan waar Guido overal te vinden zou zijn om mooie kiekjes te maken in de zon van de deelnemers in actie.

In de ochtend werd begonnen met mooie rondjes op de blauwe piste om de techniek te verbeteren onder leiding van Allard-Sym en na de zoete lunch, waar we mooi de andere sporters op de Gschwandtkopf in het zonnetje konden aanschouwen, was het nu met de heren en Allard-Sym de rode en zwarte route op. Qua terrein prachtig maar ook super technisch om de klimmen en afdalingen te nemen. De dames en Guido gingen voor een lekkere vlakke ronde in de zon en genoten van de mooie omgeving. Savonds werd er weer lekker gegeten en daar naderde het einde van dit supergave langlauf en biathlon weekend.

Wat een leuke groep en een lekker losse sfeer met name dankzij reisleider Guido.

Iedereen weer een heleboel leuke ervaringen rijker, dus op naar het volgende avontuur!

Geef een reactie