Alles wat je moet weten over

TRAILRUNNING

Minder massa, meer natuur

Trailrunning is hardlopen door de natuur, over smalle onverharde paden (genaamd trails). In tegenstelling tot het stadse hardlopen, heb je bij trailrunning natuurlijke hindernissen zoals heuvels/bergen, rotsen en kleine stroompjes.

Hardlopers die massale hardloopwedstrijden met focus op prestaties, zoeken steeds meer de natuur op en ruilen het asfalt in voor de trails. Geen herrie, hoogbouw en uitlaatgassen. Maar natuur, mooie uitzichten en een nieuwe dynamiek als het gaat om prestaties.

De oorsprong van trailrunning

Over de oorsprong van trailrunning zijn verschillende visies. Het moge duidelijk zijn dat trailrunning zijn oorsprong kent in bergachtige landen. In Nederland is trailrunning voor populair in de heuvelachtige gebieden. Denk aan Limburg, Utrechtse Heuvelrug, Gelderland en Oost-Brabant.

Trail Run Mag’s publiceerde een mooie tijdslijn over het ontstaan van trailrunen. Klik op de foto om een vergrote versie van deze tijdslijn te bekijken.

Trailrunning is echt voor alle niveaus mogelijk. De prestatie zit hem niet zo zeer in een snelle tijd, maar op gevoel een mooi parcours in een mooi gebied lopen. Je kunt bijvoorbeeld 5 kilometer al prima lopen, al beginnen de leukste trails ongeveer vanaf 10-15 kilometer.

Als je echt van een uitdaging houdt, kun je het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt. Bijvoorbeeld met mountain running, ultra running of zelfs sky running.

Bij Mountainrunning loop je echt in de bergen plaatsvindt. De route kan ook over verharde paden gaan, maar is voor minimaal 75% onverhard.

Ultra Trailrunning is het lopen van trails over langere afstanden. Denk daarbij aan afstanden langer dan een marathon en oplopend tot een kleine 200 km. Deze trails vragen echt wat van je uithoudingsvermogen. Vaak wordt ook ‘s-nachts door gelopen.

Bij Sky Running staan vooral de hoogte meters centraal. De afstand kan relatief kort zijn, maar het stijgingspercentage is enorm hoog. Dit vraagt om een andere dynamiek en ook een andere voorbereiding. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze lekker buiten in de natuur plaats vinden en vooral op onverharde wegen plaatsvinden. Ook al enthousiast geworden?

Trailrun reizen

Gezondheid neemt een steeds belangrijkere positie in, in onze levens. Daarom zie je steeds meer, dat mensen de traditionele vakanties afwisselen met actieve vakanties.

Omdat het buitenland meer bergachtige gebieden biedt dan Nederland, organiseren wij trailrun reizen in het andere landen. Onze focus is vooral gericht op trailrunning reizen in Oostenrijk. Dit land heeft zo enorm veel te bieden en zit vol met trails die vragen om belopen te worden.

Bij onze trailrunning vakanties is ontspanning net zo belangrijk als inspanning. Daarom vindt je in alle accommodaties waar wij verblijven wellness faciliteiten. Zo kom je na een dag lekker buiten bewegen helemaal tot rust en kun je alle indrukken goed op je laten inwerken.

musthaves

BIJ TRAILRUNNING

Bij trailrunning zijn de volgende zaken echt enorm belangrijk om mee te nemen.

Kleding

Het weer kan in bergen snel omslaan. Neem een basisset aan spullen mee om jezelf in wisselende omstandigheden te kunnen redden.

Begeleiding / GPS

Zorg dat je altijd onder een goede begeleiding de bergen in gaat. Ga je zelf, zorg er dan voor dat je een kaart of GPS bij je hebt. Een GPS is een makkelijk hulpmiddel om de route te lopen of om weer naar je startplek terug te navigeren.

Eten en drinken

Zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken meeneemt. Overdrijf het niet, anders sleep je onnodig veel gewicht mee. Maar zorg voor voedzame onderdelen.

Kleding

De natuur in haar puurste vorm, maakt dat trailrunning zo mooi is. Zorg dus goed voor de natuur en laat geen rommel achter.

Verified by MonsterInsights